Home VestiEkonomija Profit NLB Grupe u trećem kvartalu 91,5 miliona evra

Profit NLB Grupe u trećem kvartalu 91,5 miliona evra

by bifadmin

NLB Grupa u prvih devet meseci 2016. godine ostvarila profit nakon oporezivanja od 91,5 miliona evra, 18% više nego u istom periodu prošle godine. Sve banke članice su u ovom periodu povećale profitabilnost, a NLB Banka Beograd ostvarila je dobit od 3,2 miliona evra.

Na nivou grupacije, profit pre oporezivanja u svim ključnim segmentima (poslovanje sa fizičkim i pravnim licima, malim i srednjim preduzećima) uvećan je u prva tri kvartala ove godine za 16,5 miliona, odnosno za 18 odsto u odnosu na isti period 2015. godine.

„NLB Banka Beograd je u ovom periodu ostvarila profitabilni rast u svim poslovnim segmentima i odobrila kredite u iznosu od preko sto miliona evra. Uz podršku putem finansiranja ličnih i poslovnih planova svojih klijenata, građana, malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava, nastavili smo da unapređujemo proizvode i usluge, optimizujemo ponudu i razvijamo kanale komunikacije, kako bismo unapredili zadovoljstvo svojih klijenata saradnjom sa bankom i opravdali njihovo poverenje“ rekao je povodom objavljivanja rezultata za treći kvartal ove godine Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

On je podsetio da je NLB Banka u proteklom periodu posebnu pažnju posvetila razvoju digitalnih kanala. Banka je omogućila građanima da se za gotovinski ili kredit za refinansiranje prijave online, a u saradnji sa svojim partnerom, Gorenjem, odobrava kredite bez kamate i troškova obrade na prodajnim mestima, bez odlaska u poslovnicu banke.

Pročitajte i ovo...