Home VestiEkonomija UniCredit Banka Srbija izabrana za „Banku godine“

UniCredit Banka Srbija izabrana za „Banku godine“

by bifadmin

UniCredit Banka je ove godine izabrana za “Banku godine u Srbiji“ od strane renomiranog britanskog finansijskog magazina “The Banker“. Uprkos još uvek nestabilnom i turbulentnom lokalnom ekonomskom okruženju, godina za nama predstavlja jednu od najuspešnijih godina za UniCredit Banku od početka poslovanja u Srbiji. Nagrada za najbolju banku u Srbiji je dodeljena UniCredit Banci na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Pored mnogobrojnih finansijskih pokazatelja, prilikom izbora “Banke godine”, članovi žirija su se posebno fokusirali na strategiju koja je bila pokretač finansijskih rezultata i podrška prilikom prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih prepreka. Pored toga, uzimajući u obzir digitalno doba u kojem živimo i radimo, strategija digitalizacije, upotreba novih tehnologija i koristi kreirane za klijente, predstavljali su takođe neke od ključnih faktora prilikom donošenja odluke.

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je izjavila: “Uspeli smo da dodatno učvrstimo našu poziciju lidera u Srbiji, uprkos svim izazovima na tržištu. Naši ključni faktori uspeha su bili rast poslovanja, kako u okviru sektora poslovanja sa stanovništvom, tako i u okviru sektora privrede, unapređenje efikasnosti procesa i zadovoljstva klijenata, snažno upravljanje rizicima i fokusiranost na akviziciju klijenata. Pored toga, društveno odgovorno poslovanje i različite inicijative koje sprovodimo u lokalnim zajednicama sa ciljem da doprinesemo njihovom razvoju, omogućile su nam da potvrdimo našu dobru reputaciju. Veoma smo zadovoljni što je magazin “The Banker” prepoznao sve naše napore. Ova nagrada nas obavezuje da nastavimo u istom smeru“.

Pročitajte i ovo...