Home VestiEkonomija Euromoney proglasio UniCredit za Najbolju evropsku banku u oblasti finansiranja trgovine

Euromoney proglasio UniCredit za Najbolju evropsku banku u oblasti finansiranja trgovine

by bifadmin

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Euromoney za 2017. godinu, UniCredit je imenovan za “Najboljeg pružaoca usluga finansiranja trgovine”, kako u Centralnoj i istočnoj, tako i u Zapadnoj Evropi. Pored toga, proglašenjem za „Najboljeg domaćeg pružaoca usluga finansiranja trgovine“ UniCredit je nadmašio konkurente u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj.

Zaključak istraživanja, u okviru kojeg je obrađeno preko 4.000 odgovora iz kompanija koje koriste usluge iz oblasti finansiranja trgovine, je da su one prepoznale izvrsnost UniCredita. Prednosti banke u finansiranju trgovine se ogledaju u izvanrednom poznavanju proizvoda i tržišta u ključnim evropskim zemljama, a to svakako dopunjuje sveobuhvatna rasprostranjenost mreže ekspozitura, predstavništava i 4.000 korespondentskih banaka.

UniCredit je investirao značajna sredstva u sektor finansiranja trgovine u cilju razvoja inovativnih platformi, lanca snabdevanja i eksternalizaciju poslovnih procesa. Pored toga, UniCredit je član nekoliko grupnih inicijativa za korišćenje baza podataka koje se temelje na tehnologiji blokovskog lanca, a između ostalih i bankarskog konzorcijuma R3 za distribuirane baze podataka, tako da je u praksi dokazao funkcionalnost finansijskih rešenja koja se temelje na blokovskom lancu.

Finansiranje trgovine je jedan od stubova višegodišnjeg plana UniCredita i strateški je važan za njegovu misiju jednostavne panevropske banke sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi.

Pročitajte i ovo...