Home VestiEkonomija Hrvatski Telekom kupio Crnogorski Telekom

Hrvatski Telekom kupio Crnogorski Telekom

by bifadmin

Hrvatski Telekom kupio je od Mađar Telekoma 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma u vrednosti od 123,5 miliona evra, saopštio je juče crnogorski nacionalni telekomunikacioni operater.

Kupoprodajni ugovor je potpisan juče, navodi se u saopštenju i pojašnjava da je transakcija obavljena unutar Dojče Telekom grupe, odnosno između povezanih kompanija.

Ocenjeno je da su bliskost crnogorskog i hrvatskog tržišta, mogućnost razmene znanja i tehnologija, optimizacija poslovanja i mogućnost zajedničkog tržišnog nastupa, glavni razlozi za transakciju i povezivanje dve kompanije.

„Uveren sam da će povezivanje dve kompanije u okviru DT grupe, kroz bliskost naših tržišta i sličnih potreba korisnika rezultirati zajedničkim uspehom“, rekao je izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Milija Zeković.

Predsednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković kazao je da kupovinom Crnogorskog Telekoma očekuju „značajne sinergijske efekte, pre svega kroz razmenu znanja i tehnologija, optimizacije poslovnih procesa i zajedničkog tržišnog nastupa“.

„Hrvatski Telekom u poslednje tri godine, uprkos nepovoljnom tržišnom okruženju i procesima transformacije preokrenuo negativne trendove i stabilizovao sve ključne finansijske pokazatelje u svom poslovanju“, naveo je Tomašković.

Hrvatski Telekom je vodeći telekomunikacioni operator u Hrvatskoj sa milion korisnika fiksne, 2,3 miliona korisnika mobilne telefonije i 740.000 korisnika širokopojasnog interneta. Sa Crnogorskim Telekomom i Mađar Telekomom, član je Dojče Telekom grupe, prisutne u više od 50 zemalja širom sveta.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...