Home VestiEkonomija Osiguranje kao preduslov za uspešno poslovanje u agrobiznisu

Osiguranje kao preduslov za uspešno poslovanje u agrobiznisu

by bifadmin

Imajući u vidu značaj poljoprivrede kao industrijske grane, sa oko 500.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava od kojih direktno ili indirektno živi čak dva miliona stanovnika, Triglav osiguranje Srbija, pripremilo je novu ponudu u okviru Savetovanja agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru, koje će se održati od 22. do 28. januara ove godine.

„Velika većina učesnika ovog okupljanja već koristi naše usluge i zato želimo da im na neposredan način predstavimo rešenja koja pružaju sigurnost u svakodnevnom radu i eliminišu moguće negativne efekte varljivih i nepredvidivih vremenskih uslova, bez obzira da li se bave ratarstvom, stočarstvom ili voćarstvom“, izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Srbiji.

Triglav osiguranje Srbija je u prva tri kvartala prethodne godine ostvarilo veoma značajan rast premije osiguranja poljoprivrede od čak 102% u kojoj dominira osiguranje useva i plodova sa oko 60%. Takođe je zabeležen i visok rast osiguranja životinja zahvaljujući inovativnim proizvodima i uslugama.

Poljoprivreda i dalje predstavlja industrijsku granu od vitalnog značaja za Republiku Srbiju sa učešćem u BDP-u od oko 10% i udelom u izvozu od preko 10%. U ovom trenutku, u Srbiji postoji oko 4,8 miliona hektara obradive zemlje i oko 4 miliona grla krupne stoke, kao i oko 20 miliona grla sitne stoke i pernate živine. Navedeni pokazatelji pružaju okvirnu sliku o postojećim kapacitetima, ali u isto vreme daju osnov za dalji razvoj, kako same poljoprivredne proizvodnje, obrade i distribucije, tako i usluga koje stvaraju okruženje sa povoljim uslovima za rad.

Prethodna godina je bila veoma teška za biljnu proizvodnju kako zbog niskih cena ratarskih proizvoda, tako i zbog brojnih vremenskih nepogoda koje su je okarakterisale kao veoma štetnu.

Stručnost, a posebno predan rad zaposlenih doveli su do sistema u kojem se obaveze ka osiguranicima izmiruju u veoma kratkom roku i bez zaostalih plaćanja za prethodnu godinu, navode u Triglav osiguranju.

Svi učesnici Savetovanja agronoma na Zlatiboru mogu na štandu Triglav osiguranja da dobiju detaljne informacije o osiguranju useva i plodova, osiguranju životinja i, posebno aktuelnom, osiguranju od pada proizvodnje mleka.

Pročitajte i ovo...