Home VestiEkonomija Otvoren konkurs za nagradu „Aurea 2017“

Otvoren konkurs za nagradu „Aurea 2017“

by bifadmin

Poslovni portal „eKapija“ objavio je konkurs za dodelu nagrade za investiciju godine u Srbiji „Aurea 2017“, koja se dodeljuje kompaniji koja je tokom prethodne kalendarske godine realizovala projekat koji se najbolje rangirao po tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Pozvane su sve kompanije koje su tokom 2016. godine realizovale projekat koji ispunjava kriterijume nagrade da se prijave – konkurs za nominacije otvoren je do 3. marta.

Količina uloženih sredstava nije presudna već se projekti vrednuju na osnovu originalnosti inovacije koje su primenili, značaja koji imaju za okruženje, kao i potencijala da budu uspešni na tržištu. Ravnopravno učestvuju sve privredne grane i sve vrste projekata tako da nije bitno da li je kompanija implementirala novi proizvodni proces/tehnologiju, razvila ili primenila originalni softver, ponudila novi proizvod ili osmislila novi pristup tržištu.

Zdravko Lončar, direktor portala „eKapija“ kaže da su stalne promene i inovacije ključ uspeha u poslovanju i da su vrednosti koje promoviše ova nagrada bitne za održivi privredni razvoj Srbije.

„Obično kod nas nagrade idu istaknutim pojedincima. Mi ovom nagradom, koja se uglavnom dodeljuje privrednim subjektima, slavimo dobru ideju, timski rad i odgovoran odnos prema društvu i sredini. Želimo da pošaljemo poruku zajednici da je konstantna inovacija neophodna kako bismo prevazišli barijeru nekonkurentnosti naše privrede, ali i da kažemo da se takođe isplati biti odgovoran – bilo da se to odnosi na očuvanje životne sredine ili doprinosi boljitku građana i zajednice kroz zapošljavanje, afirmaciju nerazvijenih područja itd“, rekao je Lončar.

Urednički tim „eKapije“ započeo je selekciju kandidata za nagradu, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci „eKapije“ i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal „eKapija“ nagradu „Aurea“ dodeljuje devetu godinu zaredom, u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Pročitajte i ovo...