Home VestiEkonomija UNDP podržava kompanije za regrutovanje kadrova u Srbiji

UNDP podržava kompanije za regrutovanje kadrova u Srbiji

by bifadmin

United Nations Development Programme – UNDP Beograd raspisao je poziv za prikupljanje ponuda za zaključivanje dugoročnog sporazuma, sa kompanijama specijalizovanim u oblasti regrutovanja kadrova i zapošljavanja u Srbiji.

Svrha projekta, u okviru kog je raspisan poziv, je obezbeđivanje kvalifikovane i nekvalifikovane radne snage za lokalne samouprave i javna komunalna preduzeća i pomoć u upravljanju ljudskim resursima, kao i obezbeđivanje mogućnosti za zapošljavanje mladih u Srbiji. Glavni cilj je pomoć opštinama u Srbiji da se izbore sa aktuelnom migrantskom krizom.

UNDP je počeo da pruža podršku opštinama pogođenim ovom krizom unapređujući oblasti upravljanja otpadom, prerade otpadnih voda, vodosnabdevanja, socijalnih i zdravstvenih usluga, radi boljih uslova kako za domaće stanovništvo, tako i za migrante. UNDP je već preduzeo mere za identifikovanje potreba lokalnih zajednica, a informacije prikupljene istraživanjem pomoći će i srpskoj Vladi i humanitarnim organizacijama da usmere svoje programe podrške.

UNDP namerava da angažuje pul omladinskih zadruga, lokalnih i nacionalnih kompanija za zapošljavanje, koje bi pružale usluge opštinama. Na ovaj način trebalo bi da obezbede eksperte (iskusne pravnike, ekonomiste, finansijske analitičare, inženjere), kvalifikovanu radnu snagu (ljudstvo u kancelariji i na terenu koje obuhvata činovnike, mehaničare, asistente…) i nekvalifikovane radnike (za manuelne poslove).

Glavni kriterijumi za izbor omladinskih zadruga i agencija za zapošljavanje biće već dokazani kapacitet da organizuju i omoguće zapošljavanje, kao i da analiziraju podatke o srpskom tržištu rada. Saradnja sa opštinama, Ministarstvom za rad i Nacionalnom službom za zapošljavanje biće smatrana prednošću. Takođe, potrebno je iskustvo u saradnji sa nacionalnim i međunarodnim akterima u ovoj oblasti u Srbiji, kao i organizacioni kapacitet za prikupljanje, analizu i sintezu velike količine kompleksnih informacija o ljudskim resursima u kratkim vremenskim rokovima.

Angažovane kompanije će zatim predlagati biografije odgovarajućih kandidata, čije veštine zadovoljavaju uslove iz ovog poziva, za svaku pojedinačnu poziciju koju će UNDP razviti u saradnji sa opštinama.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...