Home VestiEkonomija Ubuduće će moći elektronski da se plati obrada finansijskih izveštaja u APR-u

Ubuduće će moći elektronski da se plati obrada finansijskih izveštaja u APR-u

by bifadmin

Privredna društva, preduzetnici, ali i ostala pravna lica koja imaju obavezu dostavljanja finansijskih izveštaja u Agenciji za privredne registre (APR) ubuduće će naknadu za uslugu obrade i objavljivanja elektronskih finansijskih izveštaja moći da plate preko interneta platnom karticom (e- commerce).

E- plaćanje će moći da se izvrši bilo kojom vrstom platne kartice (Mastercard/Maestro i Visa/Visa electron), uz mogućnost da se u budućnosti uključe i POS terminali na tzv. prodajnom mestu, u prostorijama APR-a.

Uslugu elektronskog plaćanja platnim karticama pružaće Komercijalna banka koja je izabrana u postupku javne nabavke maja 2016. godine, na osnovu kriterijuma najniže provizije i najkraćeg vremena za transakciju uplate (1 dan). Građani će plaćati proviziju na ovu uslugu u iznosu od 50 dinara za naknade do 2.500 dinara, a 2 odsto za iznose veće od 2.500 dinara.

Prethodnih godina su naknade mogle biti plaćene elektronskim bankarstvom, ali je postojao problem povezivanja elektronski podnetih finansijskih izveštaja sa dokazom o uplaćenoj naknadi. Sa ovim rešenjem, biće automatizovano povezivanje naknade sa konkretnim finansijskim izveštajem, koji je predmet obrade.

Aplikaciji za e- plaćanje pristupa se preko internet strane Agencije, u Registru finansijskih izveštaja.

Pročitajte i ovo...