Home VestiEkonomija Agrokor: Tražimo novi poslovni model, ali naše postojanje se ne dovodi u pitanje

Agrokor: Tražimo novi poslovni model, ali naše postojanje se ne dovodi u pitanje

by bifadmin

Agrokor je u nedelju saopštio da menadžment te hrvatske kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na novom poslovnom modelu firme i da se pozicija i postojanje Agrokora – ne dovode u pitanje.

Kako prenosi Hina, Agrokor je medijima uputio saopštenje „zbog raznih informacija, među kojima je veliki broj nepotpunih i netačnih, koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi“.

„Menadžment kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih deoničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenima i njihovim radnim mestima, te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze“, navodi se u dopisu medijima.

Kako navodi Agrokor, odabrani model uskoro će biti prezentovan svim ključnim partnerima i zaposlenima.

„Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenih i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u saglasnosti je sa našim investitorima“, stoji u saopštenju.

Hina navodi da bi trebalo da se sastanu predstavnici Agrokorovih snabdevača, kompanija Kraš, Vindija, Dukat, Podravka i Frank, kako bi se dogovorili o strategiji daljeg delovanja prema Agrokoru.

Jutarnji list je ranije preneo da Sberbank i drugi glavni poverioci Agrokora ne planiraju da preuzmu taj hrvatski koncern, ali da žele operativnu kontrolu nad njegovim upravljanjem.

Poverioci će se sastati kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tela Agrokora, izjavio je za agenciju Blumberg Maksim Poletajev, prvi zamenik direktora Sberbanke.

„Želimo da shvatimo zašto je kompanija sa tako stabilnim rezultatima i rastom koji je imala u prošlosti dovedena u krizu likvidnosti, zašto je kršila ugovore i imala problema sa dobavljačima“, kazao je Poletajev.

On je dodao da će verovatno biti razumno prodati neka imovinu koja nije deo osnovnog biznisa i istovremeno krenuti u potragu za investitorom.

Izvor: Tanjug, eKapija

Pročitajte i ovo...