Home VestiEkonomija Deset godina kompanije CBRE u Srbiji

Deset godina kompanije CBRE u Srbiji

by bifadmin

Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International (CBRE Srbija) je obeležila desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji, na proslavi u Hotelu Metropol, u prisustvu brojnih istaknutih domaćih i stranih privrednika, predstavnika diplomatskog kora, uglednih zvanica iz poslovnog sveta, uvaženih kolega iz više od 60 zemalja koje CBRE pokriva globalno, kao i iz sfere kulturnog i javnog života.

Globalno posmatrano CBRE datira još od davne 1773. godine i kompanija danas broji 75.000 zaposlenih, i sa ukupnim prometom od 13.1 milijardi dolara u protekloj godini, već godinama se rangira kao br. 1 konsultantska kuća za nekretnine u svetu.

U Srbiji kompanija uspešno posluje već deset godina i trenutno pokriva najveći broj usluga iz oblasti nekretnina. Tržište nekretnina u kome je kompanija rasla takođe je izuzetno mlado i tek sada dobija značajnijeg učešća u domaćoj ekonomiji, prevashodno sa sve većim udelom stranih investicija i generalnim trendom outsourcovanja sedišta poslovanja internacionalnih giganata u Srbiju.

Prisutnima su se obratili Dragan Radulović, Generalni direktor kompanije CBRE za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, i Andreas Rider, Predsednik UO kompanije CBRE za Centralno-istočnu Evropu.

„Sam početak poslovanja na tržištu, koje je u tom momentu bilo u najranijem razvoju, je bio ogroman izazov, ali rasli smo zajedno sa tržištem i danas se trudimo da pokrijemo najraznovrsniji spektar usluga iz sfere nekretnina, sa ciljem da svaki pojedinačni klijent bilo da je reč o investitoru, zakupcu, ili kupcu može na jednom mestu da pronađe zaokruženu uslugu. Svet nekretnina generalno karakterišu razvojni ciklusi koji određuju celokupnu klimu tržišta, a mi smo trenutno u uzlaznom ciklusu sa značajno većim udelom stranih investicija, brojnim već započetim i najavljenim projektima koji će redefinisati budući razvoj Beograda, sve izražajnijem interesovanju velikih internacionalnih sistema za otvaranjem proizvodno-skladišnih i prodajnih kapaciteta, call centara kao i IT kompanija sa izvoznim uslugama. Naša kompanija je ponosna što je deo svih velikih projekata koji se trenutno dešavaju i što direktno učestvuje u kreiranju budućeg izgleda grada“, izjavio je Dragan Radulović, Generalni direktor kompanije CBRE za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Pročitajte i ovo...