/ Politika i društvo / Svetsko takmičenje BBICC: Talentovani studenti iz celog sveta u aprilu u Beogradu
BiF Analize Čitajte B&F online

Svetsko takmičenje BBICC: Talentovani studenti iz celog sveta u aprilu u Beogradu

This post has already been read 1033 times!

U prvoj nedelji aprila, Beograd će se po peti, jubilarni put biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC). Takmičenje će se održati u periodu od 3. do 8. aprila na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

Na takmičenju će učestvovati 16 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola, uključujući FON kao predstavnika Univerziteta u Beogradu. Pored tima studenata sa našeg univerziteta, u Beograd dolaze studenti sa univerziteta iz Amerike, Australije, Kanade, Danske, Norveške, Portugalije, Tajlanda, Singapura.

Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja, koje će se rešavati 5 sati i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog i eminentnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija u Srbiji. Završnica takmičenja će se održati u subotu, 8. aprila, gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

Cilj BBICC-a je da izazovnim studijama slučaja podstakne studente da povezuju znanje i prethodno stečeno iskustvo, da budu inovativni, veoma detaljni i analitični u rešavanju, i na kraju da rešenje predstave koristeći odlične prezentacione veštine i spremne argumente na pitanja žirija. Pored toga, takmičari i njihovi mentori će imati priliku da se upoznaju sa srpskom tradicijom, kulturom i običajima.

BBICC predstavlja jedinstvenu priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close