Home VestiPolitika i društvo Takmičenje za devojčice u preduzetničkim idejama

Takmičenje za devojčice u preduzetničkim idejama

by bifadmin

Povodom obeležavanja medjunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, drugu godinu za redom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „UHVATI IDEJU“. Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu, devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije http://www.poslovnezene.org.rs/

Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja „Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo”. Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi video tutorijala na zadatu temu u trajanju do 90 sekundi. Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 27. 4. 2017. godine u kompaniji Telenor.

Međunarodni „Dan devojčica” ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija. Kako je ova decenija proglašena decenijom preduzetništva od strane Ministarstva privrede RS, želimo da devojčice podstaknemo da stiču svoja prva iskustva u preduzetništvu, kako bi to razmotrile kao karijernu opciju, inače zanemarenu u sistemu formalnog obrazovanja.

Pročitajte i ovo...