Home VestiPolitika i društvo UNIQA osiguranje sponzor našeg tima na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji

UNIQA osiguranje sponzor našeg tima na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji

by bifadmin

UNIQA Srbija jedan je od sponzor i sigurni partner srpskog nacionalnog tima na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u Austriji od 14. do 24. marta, a čiji je generalni sponzor UNIQA grupa.

UNIQA osiguranje u Srbiji, godinama unazad prepoznato je kao kompanija koja predano ulaže u sport. Proteklih decenija, UNIQA osiguranje sarađivalo je s najvećim imenima svetskog i evropskog sporta. U Srbiji, ova kompanija, samo tokom prethodne godine podržala je brojne sportske manifestacije, ali i postala zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije.

„Ponosni smo što smo dobili priliku da budemo deo ovako značajne i važne manifestacije kao što su Specijalne zimske olimpijske igre. Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da podržimo najhrabrije i najupornije sportiste koji su uprkos izazovima odlučili da život posvete sportu. Znamo da je pobeda nad samim sobom najveća životna pobeda. Zato i znamo da su među našim sportistima šampioni koji grabe ka napred i svoje snove pretvaraju u stvarnost. Nadamo se da će se uz našu podršku, srpski reprezentativci vratiti sa najsjajnijim odličjima“, izjavila je direktorka sektora za marketing i odnose s javnošću Sonja Marić.

Srpsku reprezentaciju na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama čini 27 članova: 20 sportista, 5 trenera i 2 delegata. Naši sportisti takmičiće se u nordijskom trčanju i alpskom skijanju.

„Veoma smo ponosni na dosadašnje uspehe naših sportista. S osvojenih 110 medalja na dosadašnjim takmičenjima, s velikim entuzijazmom idemo na ovogodišnje Specijalne zimske olimpijske igre. Vredno smo se spremali tokom prethodnih meseci i verujemo u naše hrabre sportiste. I tokom prethodnih 16 godina koliko Specijalna Olimpijada Srbije postoji, sarađivali smo s UNIQA osiguranjem, pa nam je zato veoma drago što smo ovim partnerstvom naše saradnju i ozvaničili. Specijalna Olimpijada Srbije je u velikoj meri doprinela inkluziji osoba s posebnim potrebama, zbog čega i želimo još jednom da se zahvalimo ovoj kompaniji što nam je pružila neophodnu podršku povodom našeg odlaska na Specijalne zimske olimpijske igre u Austriji“, izjavio direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević.

Moto Specijalnih svetskih zimskih olimpijskih igara 2017. je „Srcem za svet“. Više od 2.700 sportista sa specijalnim potrebama iz 107 nacija učestvovaće u najvećem sportsko -društvenom događaju na svetu koji se održava u Gracu, Šladmingu kao i u Ramsau. Specijalne zimske olimpijske igre 2017. obuhvatiće ukupno devet različitih sportskih disciplina, među kojima su: brzo klizanje, umetničko klizanje, dvoranski hokej, unihokej, alpsko skijanje, snoubord, skijaško trčanje i trke na krpljama za sneg.

„Plamen nade“, biće upaljen u okviru ceremonije otvaranja 14. marta 2017. godine, na stadionu Planai u Šladmingu. Promoter Igara 2017. je Arnold Švarceneger, koji će, takođe, biti na licu mesta.
Iz svih 18 evropskih zemalja gde UNIQA posluje, svoju podršku ovo manifestaciji dala su najveća sportska imena sadašnjice, među kojima su i sprski vaterpolisti – osvajači evropskog, svetskog i olimpijskog zlata.

Specijalna zimska olimpijada je najveći sportski pokret na svetskom nivou za osobe sa intelektualnim smetnjama. Specijalnu zimsku olimpijadu osnovao je Junis Kenedi Šrajver 1968. godine u Americi. Ova organizacija se u međuvremenu proširio u 170 zemalja širom sveta, a 4-5 miliona sportista koriste ponuđene mogućnosti za treninge i takmičenja, kao i aktivnosti.

Pročitajte i ovo...