Home VestiEkonomija Boing ukida stotine inženjerskih radnih mesta

Boing ukida stotine inženjerskih radnih mesta

by bifadmin

Američki proizvodjač aviona Boing (Boeing) ukinuće stotine radnih mesta za inženjere za civilnu avijaciju zbog usporavnja prodaje, rekao je danas portparol te kompanije za Frans pres.

Kako je naveo portparol Dag Alder kompanija u okviru svojih stalnih „napora da poveća konkurenost i investira u budućnost, smanjuje troškove da bi se nivo zapošljavanja podudario sa potražnjom tržišta“.

On je rekao da će smanjenje broja zaposlenih koje će uključiti i menadžere biti sprovedeno putem dobrovoljnih odlazaka i u nekim slučajevima i direktnih otpuštanja.

Ova mera štednje koja stupa na snagu 23. juna na prvom mestu pogodiće Boingove proizvodne pogone u saveznoj državi Vašington, rekao je za Frans pres izvor blizak tom pitanju.

Boing je glavni privatni poslodavac u toj severozapadnoj američkoj državi gde ima 70.000 zaposlenih i proizvodi avion 737 MAX, verziju sa manjom potrošnjom njegovog bestselera 737.

Boing je početkom godine već ukinuo 305 radnih mesta za inženjere i 1.500 za mehaničare u okviru plana dobrovoljnih odlazaka.

Predvidjena su i dalja ukidanja radnih mesta i što bi trebalo da bude objavljeno do kraja godine, rekao je jedan neimenovani izvor za Frans pres čime je potvrdio informacije agencije Blumberg Njuz.

Boing trenutno zapošljava 146.962 osobe, a za godinu dana je smanjio radnu snagu za 7,6 odsto.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...