Home VestiEkonomija Desetogodišnjica rada “Dunav penzijskog fonda”

Desetogodišnjica rada “Dunav penzijskog fonda”

by bifadmin

„Dunav dobrovoljni penzijski fond“ ove godine slavi deset godina uspešnog poslovanja. U protekloj deceniji, „Dunav fond“ je profesionalno i odgovorno gradio tržište dobrovoljnih penzija u zemlji i u velikoj meri doprineo porastu štednje za starost građana. Ta štednja, odnosno imovina fonda, iznosi 13,7 milijardi dinara, što čini 41% tržišnog učešća. U proteklih godinu dana, imovina je porasla za 1,4 milijarde dinara.

Zoran Milivojević, izvršni direktor „Dunav društva“, najavio je da će 2017. godina, kao godina obeležavanja desetogodišnjice rada, biti u znaku humanitarnih i društveno odgovornih aktivnosti. Naime, svakog meseca, počev od aprila, pet odsto prihoda od ulazne naknade ostvarene u prethodnom mesecu biće donirano u humanitarne i društveno odgovorne svrhe. Pored toga, društvo je tradicionalno i ove godine pomoglo Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu.

Investicioni cilj „Dunav fonda“ jeste realizacija kontinuiranog i stabilnog prinosa i rasta, uz preuzimanje umerenog nivoa rizika i očuvanje sigurnosti akumuliranih sredstava. Ostvareni prinosi pokazuju da Fond u potpunosti ispunjava taj cilj – u prethodnih 12 meseci prinosi su bili 5,93 odsto, a u prethodnoj deceniji 8,73.

Pročitajte i ovo...