Home VestiPolitika i društvo Proleće u Vinariji IN

Proleće u Vinariji IN

by bifadmin

Vinarija Ilić-Nijemčević, poznatija kao Vinarija IN, nalazi se u mestu Bikić Do, na padinama Fruške Gore, podneblju koje ima dugu tradiciju uzgajanja vinove loze. Pored vinograda i vinskog podruma u Mestu Bikić Do, Vinarija IN poseduje vinograd na još jednoj lokaciji u Srbiji. Manji vinograd koji se prostire na 4 hektara nalazi se u šumovitim Vrujcima, u blizini Valjeva. Porodice Ilić i Nijemčević, koje su stvorile Vinariju IN, prema vinu osim ljubavi gaje iskreno poštovanje, što se oseća u svakoj kapi njihovog vina, pripremanog sa najvećom mogućom pažnjom i preciznošću. U ponudi Vinarije IN nalazi se 10 etiketa: Chardonnay, Sauvignon blanc, Rajnski Rizling, Italijanski Rizling, Cabernet sauvignon, Frankovka, Crveno vino, Merlot, Roze i Roze Blue. Filozofija Vinarije IN bazirana je na stvaranju vina posebne lepršavosti i pitkosti, kako bi se u njima uživalo iz dana u dan. Stalnim unapređenjem proizvodnih procesa i znanja teže da u njihovom vinu objedine prošlost, sadašnjost i budućnost.

Vinarija IN otvorila je vrata svog imanja i ugostila ljubitelje vina, somelijere i gastro entuzijaste u petak, 31. marta, u mestu Bikić Do.

Obilazak Vinarije IN počeo je šetnjom kroz vinograd, gde su gosti uživali u lepotama fruškogorskog pejzaža i tek rascvetale vinove loze koja se prostire na 10 hektara. Vinarija IN sa ponosom može reći da je njihov podrum poseban, ne samo u okvirima Srbije, već mnogo šire. Sam kvalitet gradnje, uslovi čuvanja vina, hrastove bačve iz 19. Veka i vinski bazen jedinstveni su u ovim krajevima. Porodice Ilić i Nijemčević uložile su veliki trud da očuvaju autentičnost ovog podruma kako bi svi posetioci podruma mogli da iskuse jedinstveno i zaista čarobno iskustvo povratka u prošlost pravljenja vrhunksog vina.

U ugostiteljskom objektu koji se nalazi u okviru vinarije, gosti su uživali u degustaciji svih deset sorti vrhunskih IN vina ali i u tradicionalnim specijalitetima karakterističnim za ovaj kraj. Gostima je tada podrobnije predstavljena priča o Vinariji IN, njihovim INspirativnom i INovativnom vinu. Takođe, predstavnici medija i somelijeri su imali priliku da porazgovaraju sa vlasnicima Vinarije IN, koji su istakli da su ponosni što pripadaju novom talasu srpskog vinogradarstva, a na čijem čelu se nalaze mladi ljudi koji svojim znanjem i kreativnošću stvaraju nešto novo, moderno u duhu vrema u kojem živimo.

Pročitajte i ovo...