Home VestiEkonomija „Agrokor neće postajati za godinu dana“

„Agrokor neće postajati za godinu dana“

by bifadmin

Ante Ramljak Agrokor neće postojati za najviše godinu dana, kazao je vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak u intervjuu za Novu TV, prenosi Indikator.

„Mi sad definišemo grupu u četiri matične celine: maloprodaja, operativne kompanije u prehrambenoj proizvodnji, poljoprivreda i ‘non-core’ delatnosti, koje ćemo vrlo verovatno prodavati i iz toga realizovati povrat određenog dela duga“, rekao je Ramljak i dodao kako za godinu dana grupa neće postojati, kao ni Agrokor holding.

Postojaće Konzum, Mercator, Jamnica, Ledo i slične fabrike koje stvaraju dobit, zaključio je Ramljak.

Komentirišući nove kredite koji su potrebni Agrokoru u političkoj situaciji u kojoj hrvatska Vlada nema većinu u Saboru, Ramljak je rekao da bi svi voleli da daju kredite fabrici za koju vlada garantuje.

„To je kao i kod državnog zaduženja, sve se gleda kroz visinu kamata – politički rizik odražava se na visinu kamata“, izjavio je Ramljak.

U slučaju da do finansiranja ne dođe i da ne uspe, Ramljak najavljuje kako će se onda pristupiti „Planu B“, o kojem nije hteo da govori detaljnije.

Inače, hrvatski Agrokor je objavio da je krajem marta, prema nerevidiranim finansijskim pokazateljima, imao 5,3 mlrd EUR duga, a u tu brojku nisu uključeni Mercator Grupa i povezana društva.

Izvor: eKapija, Nova TV

Pročitajte i ovo...