Home VestiEkonomija Agrokor: Od cele uprave ostao samo jedan čovek

Agrokor: Od cele uprave ostao samo jedan čovek

by bifadmin

U proteklom, veoma turbulentnom periodu Agrokor je bio glavna tema u medijima koji su nagađali njegovu sudbinu. Danas, kancelarije rukovodilaca ove kompanije su gotovo puste, piše Jutarnji list, a jedini kadar iz prethodne uprave koji je ostao na položaju je Damir Kuštrak, dugogodišnji menadžer Agrokora.

Vanredni upravnik Ante Ramljak odlučio je da ostane na mestu člana Nadzornog odbora Mercatora u kojem je od 2014. godine, dok su svi ostali članovi Uprave i NO-a Agrokora potpisali sporazumni raskid radnog odnosa i dali ostavke, a to su učinili i niže rangirani članovi porodice.

Na hodnicima kompanije, kažu novi stanari, još se mogu sresti neki stari kadrovi, ali suštinski koncern je mrtav. U toku su pokušaji da se optimizuje poslovanje njegovih određenih kompanija ali i da se osigura nekoliko stotina miliona evra kako bi one mogle stabilizovati svoje poslovanje. Ramljak tvrdi da se mora povratiti poverenje dobavljača kako bi oni ponovo prodavali robu Konzumu, a to se može učiniti osiguravanjem urednih rokova plaćanja.

Ovaj medij još piše i da ima zainteresovanih za pozajmljivanje novca Agrokoru ali i za kupovinu nekih njegovih kompanija. Interesovanje pokazuju neki inostrani fondovi specijalizovani za ulaganje u rizičnu imovinu, ali i kompanije iz branše. Među njima su, prema ovom listu, i domaće kompanije poput Podravke koja je zainteresovana za kupovinu Leda, Atlantic Grupa koja spremno čeka Jamnicu, dok se Franck nada da će moći da uzme Roto Dinamic.

Pročitajte i ovo...