Home VestiEkonomija Banca Intesa pokrenula peti godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa

Banca Intesa pokrenula peti godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa

by bifadmin

Banca Intesa pokrenula je danas peti po redu godišnji ciklus Intesa Farmer nagradnog takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače. Nagrade se od 2013. godine dodeljuju u kategorijama ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, a od prošle godine i u kategoriji Slow Food proizvođač pokrenutoj u saradnji sa međunarodnom organizacijom Slow Food koja promoviše kvalitet, tradiciju i autentičnost lokalne proizvodnje hrane.

„Već petu godinu zaredom nastojimo da podržimo razvoj agrara kroz promociju najistaknutijih pojedinaca, nagrađujući veliki trud i napor koji ulažu u postizanje vrhunskih rezultata. Ovo je samo jedan vid podrške koju pružamo poljoprivredi kao strateškoj razvojnoj šansi privrede, o čemu svedoče i naši poslovni rezultati. Zahvaljujući kvalitetu ponude, uvođenju inovativnih proizvoda i pravovremenom reagovanju na potrebe klijenata, 2016. godine poljoprivrednim proizvođačima odobrili smo 35.5 miliona evra kredita, beležeći rast kreditiranja od oko 38 odsto u odnosu na godinu ranije. Nastavljajući dobre trendove, za prva četiri meseca 2017. godine podržali smo poljoprivrednike sa 13.5 miliona evra novih plasmana“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Predrag Milenović, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Pročitajte i ovo...