Home VestiEkonomija Dajners klub internešnal Beograd pokrenuo stečaj, ali šta će biti sa karticama korisnika?

Dajners klub internešnal Beograd pokrenuo stečaj, ali šta će biti sa karticama korisnika?

by bifadmin

Dajners platne kartice i dalje ne mogu da se koriste širom zemlje a najnovija vest o stečaju ove kompanije, koji je doduše bio i očekivan, samo potpiruje nervozu njihovih korisnika.

Desilo se naime to da je Dajners klub internešnal Beograd d.o.o. (DCIB) podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka zbog prezaduženosti, koja je, kako piše u saopštenju, rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od strane bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnesene krivične prijave.

Da podsetimo, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba d.o.o. (ECC), utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima i neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima vrlo je značajan te dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana.

Narodna banka Srbije je objavila da je preduzela dodatne mere iz svoje nadležnosti radi zaštite korisnika platnih usluga Dajners kluba odnosno njihovih novčanih sredstava, ali nije konkretno rečeno koje će to mere biti i šta će se desiti sa korisnicima usluga ovog preduzeća. Za sada se zna da su dajners kartice i dalje blokirane i da se naknada za njihovo korišćenje neće obračunavati od 1. maja do daljnjeg. Takođe, mediji pišu da će sve mesečne i godišnje naknade za koje su korisnici zaduženi do tog datuma biti stornirane, dok će uplaćena sredstva po ovom osnovu biti vraćena.

Pročitajte i ovo...