Home Promo Dodeljena priznanja Gazela 2017 za najuspešnije domaće kompanije

Dodeljena priznanja Gazela 2017 za najuspešnije domaće kompanije

by bifadmin

Sinoć su u Skupštini grada Beograda proglašene domaće kompanije koje su u petogodišnjem periodu najviše doprinele rastu BDP-a i otvaranju novih radnih mesta. Tri najbolje kompanije su izabrane između top 500 kompanija (prema Bisnode metodologiji), koje su u periodu od 5 godina (2011-2015.) udvostručile svoju prodaju i obezbedile čak 23.539 novih radnih mesta.

„Gazele Srbije 2017“ koje su osvojile priznanje za svoje poslovanje su Vega IT Sourcing d.o.o. Novi Sad (Zlatna gazela Srbije 2017), Termovent Komerc d.o.o. Beograd (Srebrna gazela Srbije 2017) i Jugotex d.o.o. Smederevo (Bronzana gazela Srbije 2017). Pored ove tri kompanije, u najuži izbor ušle su i kompanije Milanović Inženjering d.o.o. Cerovac i Jugo-Impex EER d.o.o. Niš, koje su dobile zahvalnice za učešće na projektu.

Vega IT sourcing posluje sa odličnom A1++ bonitetnom ocenom i primer je preduzeća koje doprinosi privrednom razvoju zemlje i omogućuje uključivanje Srbije u međunarodne tokove tehnološkog razvoja.

„Srpske gazele mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije koja postaje njihovo čvorište za dalji rast i razvoj. Takvim kompanijama poklanjamo posebnu pažnju zbog njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju – rastu bruto domaćeg proizvoda i zaposlenosti, ali i zato što su dobri primeri, najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove uspešne biznis priče. Što više budemo imali gazela, to će nam i privreda biti zdravija, jača i konkurentnija“, tom prilikom je izjavio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Vega IT Sourcing je osnovana 2008. godine i bavi se izradom softverskih rešenja – od prototipa i arhitekture rešenja, preko testiranja, do asistencije pri migraciji i održavanja. U periodu 2011-2015, kompanija je zabeležila indeks rasta 5,35, a u 2016. godini ostvarila je prihode u visini od 519 miliona RSD, dok udeo izvoza u prihodima iznosi 100%. Svoje proizvode i usluge plasira na tržišta Velike Britanije, Holandije, Belgije i Švajcarske. Kolektiv danas broji 120 zaposlenih, što ukazuje na rast za skoro 40 procenata u odnosu na 2015. godinu. Kompanija je u prethodnoj godini otvorila kancelariju i u Zrenjaninu i podržala otvaranje tri partnerske firme.

Za izbor najbolje tri firme bili su zaduženi članovi Saveta Gazela koji čine Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra za privredu, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, Milan Petrović, član UO Srpske asocijacije menadžera, Željko Sertić, bivši ministar za privredu, Ana Žegarac, direktorka Sektora za planiranje i razvoj RAS,
Dr Dejan Šoškić, profesor na Ekonomskom fakultetu, Dragica Pilipovic Chaffey, potpredsednik, United Group, Petar Mirković, direktor Chemical Agrosava d.o.o./Zlatna Gazela Srbije 2016, Maja Kolar, direktor Sektora za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima, Banca Intesa, Dejan Turk, direktor, VIP mobile d.o.o.,
Marija Anselmi, direktor za operativnu efikasnost, Bisnode grupa.

Partneri na projektu koji su prepoznali potencijal i pozitivan uticaj Gazela u Srbiji su pored članova Saveta Gazela, VIP mobile d.o.o., Banca Intesa, GoClick i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani, kao i medijski partneri: Ekonometar i Magazin Biznis, Biznis i finansije i Controlling magazin.

Pročitajte i ovo...