Home VestiEkonomija Država će ubuduće udeo u bankama prodavati putem tendera

Država će ubuduće udeo u bankama prodavati putem tendera

by bifadmin

Vlada Srbije usvojila je uredbu o postupku prodaje akcija banaka u državnom vlasništvu, kojom je predviđena prodaja udela u bankama putem tendera.

Kako je objavljeno, Vlada donosi odluku o prodaji kapitala banaka koje su u državnom vlasništvu, na obrazložen predlog Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija može angažovati domaće ili strane finanansijske savetnike za sprovođenje postupka prodaje akcija banaka i izbora najbolje rangirane ponude.

Javni poziv zainteresovanim kupcima mora biti objavljen u najmanje jednom dnevnom listu u Srbiji, a po potrebi i u drugim domaćim i stranim sredstvima javnog informisanja iz finansijske oblasti, kao i na internet stranici Ministarstva finansija.

Zainteresovani kupci dužni su da dostave izjavu o zainteresovanosti Ministarstvu finansija u roku od 21 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Ponudu zainteresovnih kupaca razmatra Ministarstvo finansija, koje nakon toga od Narodne banke Srbije traži mišljenje o oceni podnetih dokaza o finansijskom stanju i dobroj poslovnoj reputaciji.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...