Home VestiEkonomija Er Srbija ostvarila rekordne rezultate u prvom kvartalu 2017.

Er Srbija ostvarila rekordne rezultate u prvom kvartalu 2017.

by bifadmin

Avio-kompanija je prevezla 453.859 putnika u prva tri meseca 2017, što predstavlja povećanje od 8 odsto u poređenju sa prvim kvartalom 2016. godine, kada je Er Srbija prevezla 419.824 putnika.

Pored porasta u prevozu putnika, kompanija je zabeležila i porast u količini prevezenog tereta, sa 1.490 tona prevezenih u ovom kvartalu, što je 70 odsto više u odnosu na 877 tona prevezenih u 2016. godini.

Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara Er Srbije (Available Seat Kilometers – ASK) dostigao je 834 miliona, što je uvećanje od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Uprkos značajnom povećanju kapaciteta, iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika porasla je na 67 odsto, što je porast sa 63,6 odsto u prvom kvartalu prošle godine.

U saopštenju kompaniej navodi se da je Er Srbija značajno poboljšala svoje usluge prijave na let putem interneta. One su sada dostupne na pametnim telefonima putem bar-koda koji se može skenirati tokom bezbednosne kontrole na aerodromu, što ubrzava i olakšava procedure na aerodromu.

Nakon što se ukrcaju i let počne, putnicima koji imaju pametne telefone, tablete i laptop računare dostupan je besplatan zabavni program kroz aplikaciju Elevate Play. Usluga je dostupna na avionima erbas A319 i A320 kompanije Er Srbija, a u ponudi se nalazi veliki izbor filmova, TV serija i muzike koji se mogu besplatno puštati na mobilnim uređajima.

Pročitajte i ovo...