Home VestiEkonomija Različiti rezultati indeksa na svetskim berzama

Različiti rezultati indeksa na svetskim berzama

by bifadmin

Indeksi na Vol stritu juče su oscilirali između neznatnog rasta i pada, dok su evropski indeksi završili trgovanje bez većih promena.

Indeks Standard end Pur 500, pošto je dan ranije dostigao rekordan nivo, juče je u padu 0,1 odsto, Dau Džons je jedva u plusu, a Nasdak, koji je takođe juče bio na rekordnoj vrednosti, u porastu je 0,2 odsto.

Akcije zdravstvenih kompanija i firmi za trgovinu nekretninama beleže najveći pad, a tehnološke kompanije su najviše u plusu na Vol stritu, dok investitori razmatraju najnovije izveštaje o zaradama i nove podatke o izgradnji kuća i industrijskoj proizvodnji.

Najvažniji evropski indeksi različito su završili današnje trgovanje. Dok je britanski FTSE 100 ostvario rast od 0,9 odsto, francuski CAC-40 pao je 0,2 odsto, nemački indeks DAX jedva je u minusu, a evropski Stoxx 50 je na nuli.

Azijski indeksi danas su uglavnom zabeležili blagi rast. Šangajski kompozitni indeks trgovanje je završio s rastom od 0,7 odsto, iako je većinu dana bio u crvenom. Hongkonški Hang Seng pao je 0,1 odsto, dok su japanski Nikei 225, južnokorejski indeks Kospi i sidnejski S&P/ASX 200 porasli 0,2 odsto.

Cene nafte, posle više dana rasta, juče su u blagom padu. Prema podacima Blumberga, cena referentne američke nafte pala je za 0,2 odsto na 48,8 dolara po barelu, a nafta Brent za 0,1 odsto na 51,8 dolar po barelu.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...