Home VestiEkonomija U stečaju Grupa Zastava vozila

U stečaju Grupa Zastava vozila

by bifadmin

U Privrednom sudu u Kragujevcu otvoren je stečaj u Grupi „Zastava vozila“, matičnoj firmi u čijem sastavu posluju i Fabrika kamiona „Zastava“ i „Zastava INPRO“, prenose danas lokalni mediji.

Stečajni postupak koji se odnosi na matično preduzeće, a ne i na firme-članice, otvoren je na predlog Ministarstva privrede Srbije jer je račun tog preduzeća u blokadi neprekidno od 19. januara 2016. zbog duga od 1,1 milijarde dinara, prenosi portal Kragujevačkih novina.

Po rečima stečajne sudije Tatjane Todorović, pravi dug je mnogo veći jer se iz uvida u bilans stanja 31. decembra 2015. pokazalo da je to preduzeće poslovalo sa gubitkom koji je za oko 15 milijardi dinara bio veći od njegovog kapitala.

Za 19. jun je u Privrednom sudu zakazano prvo ročište na kojem će se videti pregled imovine te firme i koliki su njeni dugovi iz poslovne evidencije.

Za 31. avgust zakazano je ročiše za ispitivanje potraživanja na kojem će svi kojima to preduzeće duguje, moći da prijave iznos koji potražuju.

„Grupa Zastava vozila je krovno preduzeće koje se bavi holding poslovima, odnosno upravljanjem firmama članicama, pa će biti zanimljivo tokom stečaja da se vidi šta se vodi kao njegova imovina i otkud potiču dugovi“, piše portal nedeljnik Kragujevačke novine.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...