Home VestiPolitika i društvo Srpske kompanije mogu učestvovati na najvećem evropskom startap takmičenju u oblasti energetike

Srpske kompanije mogu učestvovati na najvećem evropskom startap takmičenju u oblasti energetike

by bifadmin

Smanjenje troškova grejanja zgrada upotrebom solarne energije, toplotne pumpe i patentiranog izmenjivača toplote, ili projekat koji omogućava uštedu energije hlađenjem uređaja samo su neki od pobedničkih projekata prošlogodišnjeg izdanja PowerUp! by InnoEnergy, koje je prethodnih godina bilo organizovano pod nazivom KICkoOff by Inno Energy.

Poziv za prijavu projekata koji upravo počinje deo je treće edicije najvećeg takmičenja za startapove koji rade u sektoru održive energije u 23 zemlje Centralne i Istočne Evrope, Baltičkim zemljama i delu Mediterana. Prijavljivanje za učešće omogućeno je od 19. juna 2017 do 11. septembra 2017, a zainteresovani svoje ideje mogu prijaviti na sajtu powerup.innoenergy.com.

Takmičenje predstavlja značajnu priliku za inovatore iz Istočne Evrope, pružajući im šansu da ostvare i razviju svoje projekte i postanu vidljivi na svetskom tržištu. Pobednici će dobiti novčane nagrade, kao i pristup prestižnom akceleratoru Highway® by InnoEnergy, gde se ideje i projekti pretvaraju u tržišnu realnost. Mladim preduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u oblasti razvijanja i zaštite proizvoda, ulaska na tržište, timbildinga ili pristupa početnom finansiranju. Takođe, mogu biti u stalnom kontaktu sa do 150 najvećih partnera koji rade u oblasti energije, olakšavajući im ulazak na svetsko tržište.

Pre velikog finala u Budimpešti i petnaest regionalnih finala, organizovaće se intenzivne radionice. Timovi će imati priliku da razrađuju detalje projekata i predstave ih ekspertima i investitorima. Ovakvi sastanci su jedinstvena šansa za uspostavljanje poslovnih kontakata, privlačenje pažnje medija i istovremeno učestvovanje u stvaranju snažne pozicije na tržištu održive energije u ovom delu Evrope.

InnoEnergy poziva startapove i preduzetnike iz 23 zemlje Centralne i Istočne Evrope da učestvuju u trećem PowerUp! 2017 takmičenju (Bugarska, Albanija, Hrvatska, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Estonija, Makedonija, Grčka, Gruzija, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Letonija, Srbija, Litvanija, Turska, Ukrajina, Poljska, Kipar, Slovačka, Slovenija i Rumunija).

Pročitajte i ovo...