Home VestiEkonomija Umetničko delo „Vizija” ulepšava zgradu VIG Plaza na Novom Beogradu

Umetničko delo „Vizija” ulepšava zgradu VIG Plaza na Novom Beogradu

by bifadmin

Poslovna zgrada VIG Plaza na Novom Beogradu, u kojoj se nalazi centrala kompanije Wiener Städtische Osiguranje, u periodu od 12. do 18. juna biće ulepšana delom „Vizija” umetnika Mihaela Milunovića. „Vizija“ je deo bogate umetničke kolekcije ove kompanije. Prekrivanje VIG Plaze umetničkim delom početak je dugogodišnjeg društveno odgovornog projekta „Wiener Art” u Srbiji.

„Drago mi je što mogu da ispred kompanije Wiener Städtische Osiguranje najavim početak našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog projekta ‘Wiener Art’, pokrenutog sa ciljem da pruži podršku savremenoj umetnosti u Srbiji. Pre samo nekoliko dana bečki Ringturm, zgrada centrale Vienna Insurance grupacije, čiji smo deo, obučena je u delo srpskog umetnika Mihaela Milunovića. Na jubilarnu desetogodišnjicu ovog projekta Ringturm je ulepšan njegovim delom ‘Vizija’, koje pripada kolekciji Wiener Städtische Osiguranja. Ovim gestom našoj kompaniji je ukazana čast zbog uspešnog poslovanja. Pored toga, projekat i simbolično predstavlja kulturni dijalog između Austrije i Srbije”, izjavila je ovim povodom Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora kompanije Wiener Städtische Osiguranje.

U želji da svojim sugrađanima i posetiocima Beograda omogući da vide delo „Vizija”, Wiener Städtische Osiguranje je umetničkim delom prekrilo prednju fasadu svoje centrale VIG Plaza. Delo će biti osvetljeno reflektorima i vidljivo noću.

„Vizija“ je deo bogate umetničke kolekcije savremene umetnosti u vlasništvu Wiener Städtische Osiguranja. Otkup umetničkih dela kompanija je započela 2012. godine. Kolekcija za sada sadrži 324 dela od 65 umetnika i čine je slike, skulpture, grafike i crteži, a jedinstvena je po tome što sadrži tri svetlosne instalacije. Kompanija će nastaviti da radi na podsticanju umetničkog stvaralaštva u Srbiji, a projekat „Wiener Art” će obuhvatiti brojne interesantne aktivnosti.

Pročitajte i ovo...