Close
/ Vesti / Francusko-japanski konzorcijum Suez i Itochu zainteresovan za deponiju u Vinči
BiF Analize Čitajte B&F online

Francusko-japanski konzorcijum Suez i Itochu zainteresovan za deponiju u Vinči

Redakcija BIF on 14/07/2017 - 10:14 in Vesti, Ekonomija, Slajder

This post has already been read 1015 times!

U Skupštini Grada Beograda u četvrtak, 13. jula 2017. godine, otvorene su ponude za dodelu ugovora za javno-privatno partnerstvo za tretman i odlaganje komunalnog otpada na deponiji u Vinči. Na ovaj obavezujući javni poziv stigla je jedna ponuda, i to francusko-japanskog konzorcijuma – kompanija Suez i Itochu.

Kako prenosi Beoinfo, tenderska komisija će odluku u vezi sa ponudom doneti u zakonski propisanom roku, a ukoliko ona bude prihvaćena, uslediće potpisivanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu, koji zatim treba da odobri Skupština Beograda.

U tom slučaju bi radovi mogli da počnu u drugoj polovini 2018. godine.

Grad Beograd je odlukom Skupštine grada u julu 2015. godine odlučio da pitanje upravljanja otpadom reši kroz javno-privatno partnerstvo na najsavremeniji i najbezbedniji način po životnu sredinu, a koji će pritom dovesti i do proizvodnje obnovljive toplotne i električne energije.

Javni poziv za podnošenje konačnih ponuda za realizaciju projekta deponije u Vinči objavljen je 26. maja 2017. godine.

Sam projekat obuhvata remedijaciju i zatvaranje postojeće deponije, iskorišćenje deponijskog gasa za proizvodnju energije, tretman procednih voda, izgradnju postrojenja za tretman komunalnog otpada i kogenerativnu proizvodnju toplotne i električne energije, izgradnju postrojenja za reciklažu građevinskog otpada i izgradnju deponijskih ćelija po EU standardima.

Vrednost projekta procenjena je na 300 mil EUR.

Izvor: eKapija

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *