/ IT i nauka / Huawei među prvih 100 najvrednijih kompanija sveta na Fortune listi
BiF Analize Čitajte B&F online

Huawei među prvih 100 najvrednijih kompanija sveta na Fortune listi

This post has already been read 849 times!

Kompanija Huawei je, zahvaljujući prihodu od $78.51 milijardi dolara zauzela 83. mesto na nedavno objavljenoj Fortune 500 listi, što ju je svrstalo među 100 najvrednijih kompanija sveta. Ovogodišnja pozicija kompanije značajan je napredak u odnosu na prošlogodišnji plasman, kada se našla na 129. mestu ove prestižne liste.

Fortune 500 lista rangira velike kompanije širom sveta na osnovu profita i prihoda, s posebnom pažnjom na veličinu kompanija u poređenju sa drugim listama. Rangiranje liste Fortune 500 postalo je važan indikator koji renomirane kompanije koriste kako bi merile svoju snagu, veličinu, konkurentnost na međunarodnom tržištu, parametar globalne ekonomije koji prevazilazi granice, nacionalne i kulturološke različitosti.

Vrednost Huawei Brenda prepoznale su poznate agencije i nekoliko prestižnih lista u svetu koje mere vrednost Brenda. Na primer, Huawei je bio jedina kineska kompanija koja se našla na listi najvrednijih brendova prema listi koju je objavio magazin Forbs u 2017. godini; zauzeo je 49. mesto na listi BrandZ Top 100 najvrednijih brendova za 2017. godinu; i popeo se za 7 mesta u odnosu na prošlu godinu i zauzeo 40. mesto na Brand Finance 2017 Global 500 listi najvrednijih brendova u svetu.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close