Home Promo Rast online prodaje na portalu KupujemProdajem

Rast online prodaje na portalu KupujemProdajem

by bifadmin

Sajt KupujemProdajem zabeležio je u ovoj godini rast prodaje predmeta od 9,7%, kojem je doprinela trgovina u kategorijama Nameštaj (rast od 49%), Odeća (31%), Bicikli (23%), Sport i razonoda (22%), a potom slede kategorije Konzole i igrice, Kućni aparati i elektronika, Alati i oruđa, Muzika i instrumenti i dr.

Kada je u pitanju vrednost prodatih predmeta, snažno rastu pojedine grupe. Primera radi, oprema za fitnes i aerobik je zabeležila gotovo trostruki godišnji rast u volumenu trgovine u evrima, a prate je, između ostalih, tepisi, kuhinje, stanovi, splavovi i poljoprivredno zemljište. Posebno se ističe podatak da je trgovina Huawei telefonima, takođe gledano u volumenu u evrima, porasla za čak 86%, što govori o veoma snažnom trendu rasta popularnosti kineskih smartfon brendova.

„Letnji KP Pregled“ je ukazao i na veliki uticaj proleća na kupoprodajne aktivnosti. Ukupan broj prodatih predmeta je tokom prolećnih meseci za oko 25% veći nego tokom leta, odnosno oko 10% veći nego tokom jeseni i zime.

Sa oko 14 miliona poseta, 220 miliona otvorenih stranica i 1,3 miliona novih oglasa mesečno, te 1,1 milion registrovanih korisnika, KupujemProdajem.com je najveći srpski oglasni portal i jedan od najvećih u regionu. Prema analizi trendova za prethodnih pet godina, procenjuje se da će tokom 2017. godine preko ovog portala biti zabeležen ukupni obim trgovine od oko 170 miliona evra.

Pročitajte i ovo...