Close
/ Ekonomija / Turska kompanija Opet nudi 100 mil EUR za Knez petrol?
BiF Analize Čitajte B&F online

Turska kompanija Opet nudi 100 mil EUR za Knez petrol?

benzinska pumpa
Turci su zainteresovani da uđu na tržište Srbije, i u poslu prodaje nafte i naftnih derivata, a po onome što saznaje list Novosti, želja im je da kupe kompaniju Knez petrol.
Redakcija BIF on 17/07/2017 - 12:47 in Ekonomija, Slajder, Vesti

This post has already been read 863 times!

Turci su zainteresovani da uđu na tržište Srbije, i u poslu prodaje nafte i naftnih derivata, a po onome što saznaje list Novosti, želja im je da kupe kompaniju Knez petrol.

Fikret Ozturk, predsednik turske kompanije Opet (imaju u vlasništvu 1.500 pumpi, ali i lanac hotela Ramada resort u Antaliji) boravio je, saznaju Novosti, sredinom protekle nedelje u Beogradu i tom prilikom sastao se sa Srđanom Kneževićem, vlasnikom Knez petrola. Posrednik je bio turski ambasador u Srbiji, Tanju Bilgik.

Izvor Novosti tvrdi da je Ozturk ponudio Kneževiću 100 mil EUR za 100% vlasništvo nad Knez petrolom. Inače, Kneževićeva kompanija je u ovoj vrsti posla druga po snazi u Srbiji, odmah iza NIS-a. Ima 85 pumpi, 1.500 zaposlenih, 100 cisterni za prevoz nafte. Na godišnjem nivou promet Knez petrola je 37 milijardi dinara.

Uz poslove sa trgovinom nafte Knežević je, što je manje poznato, vlasnik i Knez agrara, velike firme koja u Vojvodini obrađuje desetine hiljada hektara zemljišta i uzgaja oko 50 hiljada grla stoke.

Ozturk je, saznaju Novosti, istakao kako je spreman da se posao oko preuzimanja Knez petrola, u slučaju da Knežević prihvati ponudu, zaključi do sredine avgusta, odnosno pre nego što bude realizovana najavljena poseta turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana, našoj zemlji.

Izvor: eKapija

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *