Home VestiEkonomija B&F Reč nedelje: Aerodrom Niš

B&F Reč nedelje: Aerodrom Niš

by bifadmin

Vazduhoplovna luka u najvećem gradu na jugu Srbije našla se u fokusu javnosti iz nekoliko različitih razloga u prethodne dve nedelje.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da JP „Aerodrom Niš“ više neće primeti subvencije iz gradskog preduzeća za plate svojih 90 radnika, jer aerodrom sad posluje profitabilno, ali da će grad eventualno dalje pomoći toj firmi, „u onoj meri u kojoj bude investicionih zahvata koji će podići kvalitet usluga i kapacitet aerodroma“.

Aerodrom Nis

Nekako istovremeno, ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović najavili su ponovno uvođenje linije za ruski grad Kalugu, koji je od Moskve udaljen oko 150 kilometara, i to počev od septembra. Ovo će biti po treći put da se uvodi pomenuta linija, koja sa stanovišta čarter letova u prethodna dva navrata nije popunjavala svoje kapaciteta, a za zapadne posmatrače je izazivala sumnju zbog niškog Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji svoje prostorije ima baš u neposrednoj blizini aerodromskih pista.

Aerodrom Nis 2

Kao potvrdu ojačavanja aktivnosti niškog aerodroma, danas je u SMATSA-i najavljeno da je u planu i izgradnja tornja sa rezervnom kontrolom leta u Nišu, čime bi se ubuduće izbegle nepovoljne situacije poput nedavne jednosatne obustave preleta nad Srbijom.

realtime_logo (1)

Reč nedelje je naša stalna rubrika – svake nedelje uredništvo „Biznisa i Finansija“ bira reč za koju veruje da će obeležiti narednih sedam dana. Od petka do petka agencija Real Time Clipping prati pojavljivanje ove reči u ekonomskom i političkom kontekstu.

Pročitajte i ovo...