Home VestiEkonomija Fond River Styxx Capital kupuje 85% udela u Telenor banci

Fond River Styxx Capital kupuje 85% udela u Telenor banci

by bifadmin

Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Styxx Capital. Prema ugovoru, River Styxx Capital kupiće 85% udela u Telenor banci, dok će Telenor zadržati 15% vlasništva.

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River Styxx Capital prvi put ulazi na tržište Srbije. “Investicija u Telenor banku, osnažena kroz komercijalno i partnerstvo u akcijskom kapitalu sa Telenorom, odlična je prilika za nas da uđemo na atraktivno srpsko tržište. Uvereni smo u dalji razvoj i uspeh Telenor banke, jer će se temeljiti na potrošačkim i finansijskim ekspertizama River Styxx Capitala-a, Telenorovim iskustvom u korisničkoj podršci i distribuciji, kao i na jedinstvenom profilu Telenor banke, predvodnice finansijsko-tehnološke inovacije u regionu. Banka će nastaviti da ulaže napore i resurse kako bi zadržala vodeću poziciju kao prva potpuno mobilna onlajn banka u jugoistočnoj Evropi”, kazala je kaže Elvin Guri, generalni direktor investicionog fonda River Styxx Capital.

“Sa konstantnim rastom i više od 300.000 otvorenih tekućih računa, promenili smo način na koji ljudi obavljaju bankarske poslove u Srbiji. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital-om podržaće dalje finansiranje i rast našeg poslovanja”, izjavio je Miloš Brusin, predsednik Izvršnog Odbora Telenor banke.

Završetak transakcije zvanično će biti obavljen po dobijanju formalnih regulatornih odobrenja u Srbiji.

Pročitajte i ovo...