Home VestiEkonomija Henkel postigao rekordne rezultate prodaje u drugom kvartalu 2017

Henkel postigao rekordne rezultate prodaje u drugom kvartalu 2017

by bifadmin

Sa 5,098 milijardi evra, prodaja je u drugom kvartalu 2017. godine dostigla novi rekord i zabeležila nominalni rast od 9,6 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Pozitivni efekti od akvizicija i prodaje iznosili su 7,4 odsto, što je uglavnom rezultat kupovine kompanije The Sun Products Corporation.

Efekti kursnih razlika bili su uglavnom neutralni. Organska prodaja, koja isključuje uticaj efekata kursnih razlika i kupovine/prodaje, zabeležila je snažan rast od 2,2 odsto. Korigovani operativni profit (EBIT) porastao je za 11 odsto na 909 miliona evra. Korigovani prihod od prodaje (EBIT marža) porastao je za 0,2 procentna poena na 17,8 odsto. Korigovani prinos po prioritetnoj akciji porastao je za 10,7 odsto, sa 1,40 evra na 1,55 evra. Neto obrtni kapital kao procenat prodaje povećan je za 0,1 procentnih poena na 5,2 odsto.

„Henkel je postigao snažan učinak u drugom kvartalu, dostigavši novi rekord kada su u pitanju rezultati kvartalne prodaje, korigovan operativni profit i korigovani prihod od prodaje, kao i zarade po prioritetnoj akciji. Prodaja je zabeležila značajan rast na oko 5,1 milijardi evra, a sva tri sektora doprinela su ovom pozitivnom razvoju“, izjavio je izvršni direktor kompanije Henkel, Hans Van Bajlen.

Pročitajte i ovo...