Home VestiEkonomija Kako promeniti račun na koji leže dividende Aerodroma?

Kako promeniti račun na koji leže dividende Aerodroma?

by bifadmin

Usled promene tarifnika i podizanja naknada za održavanje tekućeg računa, pojedini sugrađani su u potraži za povoljnijom bankom odlučili da zatvore račune u postojećoj banci, ali šta raditi ukoliko na taj račun ležu sredstva od dividende?

Prilikom podele besplatnih akcija, građanima je u te svrhe Banka Poštanska štedionica otvarala namenske račune. Oni koji nisu želeli da sredsta ležu na račun pošte su tom prilikom dali podatke o računu na koji će se uplaćivati dividend, ali usled promene banke, potrebno je ova sredstva preusmeriti na novi račun.

„Sredstva mi ležu na stari račun, ali banka mi odmah pokupi sve jer mi naplate održavanje računa, kaže naš sugrađanin”, U.D. i dodaje da u banci nisu znali da mu daju odgovor na pitanje, kako može da promeni račun na koji ležu sredstva po osnovu dividende.

“Ukoliko se radi o besplatnim akcija, potrebno je otići u Poštansku štedionicu i na liču mesta dostaviti podatke o novom računu, a ukoliko su u pitanju akcije nekih drugih kompanija potrebno je obavestiti brokera o promeni računa i dostaviti mu podatke novog”, kaže za finansijski portal Kamaticu, Nenad Gujaničić iz WISE Brokera.

Procedura promene računa je krajnje jednostavna. U Poštanskoj štedionici će Vam ponuditi račun koji po automatizmu imate, a koji ne podleže nikakvim toškovima, pošto se radi o namenskom računu, ali ukoliko Vam to ne odgovara, potrebno je priložiti podatke računa na koji želite da Vam ležu sredstva od budućih dividendi i samim tim je završena procedura poromene računa.

Kamatica savetuje da prilikom prelaska u drugu banku, sa starom bankom raskinete ugovor i zatvorite sve račune, kartice i druge proizvode koje ste koristili.

Pročitajte i ovo...