Home VestiPolitika i društvo Nove prakse za studente Ekonomskog fakulteta

Nove prakse za studente Ekonomskog fakulteta

by bifadmin

Ekonomski fakultet u Beogradu i “DDOR Novi Sad”, koji je deo vodeće italijanske i evropske grupacije Unipol Gruppo, potpisali su Memorandum o saradnji, koji će omogućiti studentima ovog fakulteta programe studentske prakse i zapošljavanja u toj kompaniji.

Memorandum su potpisali dekan fakulteta Branislav Boričić i predsednik Izvršnog odbora kompanije dr Giorgio Marchegiani, koji je i predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika.

“Saradnja Ekonomskog fakulteta sa kompanijama predviđa i mentorske programe za studente, stipendiranja master i doktorskih radova, realizaciju zajedničkih radionica, razvoja novih edukativnih kurseva“, rekao je dekan Boričić, istakavši da se “DDOR Novi Sad” pridružio grupi od 260 kompanija sa kojima Fakultet ima slične sporazume.

“DDOR Novi Sad” kompanija sa 7 decenija dugom tradicijom u osiguranju od kako postoji značajno podržava akademsko obrazovanja i omogućava studenti-ma da se i praktično upoznaju sa procesima rada i strukama kojima će se jednog dana i baviti”, rekao je ovom prilikom Marchegiani. “Izuzetno nam je drago da model saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, koji uspešno fukcioniše već decenijama, sad unapređujemo, započinjanjem operativne saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu. Trudimo se da svojom podrškom omogućavamo da se obrazovne institucije brže i bolje prilagode promenama koje dolaze iz okruženja. Da pomognemo da kvalitet njihovog rada bude bolji a iskustvo studenata veće.“

Pročitajte i ovo...