Home Posle 5 Švajcarski poslastičari posle 80 godina izmislili novu vrstu čokolade

Švajcarski poslastičari posle 80 godina izmislili novu vrstu čokolade

by bifadmin

Osam decenija posle lansiranja bele čokolade na tržište, Švajcarci su osmislili novi čokoladni proizvod – ružičastu Rubi. Ona je namenjena milenijalcima i njihovoj sklonosti ka hedonizmu.

Rubi karakteriše “svež ukus bobičastog voća” i specifična boja. Ovo je četvrta vrsta čokolade na svetu posle tamne, mlečne i bele, a ime je dobila po Rubi kakao zrnu od kojeg je napravljena. Ova vrsta kakaa dolazi iz Ekvadora, Brazila i Obale slonovače, a neobičnu boju duguje procesu ekstrakcije pudera iz zrna.

Čokolada je pravljena od prirodnih sastojaka i ne sadrži veštačku aromu i boju, u skladu sa trendovima na tržištu koje se okreće ka zdravijem načinu života.

Zasluge za njeno postojanje idu naučnicima poznatog proizvođača čokoladnih slatkiša Beri Kalebo (Barry Callebaut).

Pročitajte i ovo...