Home Posle 5 UNIQA prijatelj Festivala uličnih svirača

UNIQA prijatelj Festivala uličnih svirača

by bifadmin

UNIQA osiguranje prijatelj je jedinstvenog Festivala uličnih svirača, čiji će se glavni program održati od 1. do 3. septembra u Novom Sadu.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u proširenoj koncepciji u odnosu na prethodnih 16 godina koliko je trajao kao Festival uličnih svirača. Ove godine će tako, uz uobičajene muzičke nastupe, program činiti i performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije i intervencije u prostoru, kao i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci Podgrađa i podzemlja Petrovaradinske tvrđave.

„Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da budemo deo jedne ovako jedinstvene manifestacije i da kroz originalan i drugačiji koncept festivala nastavimo svoje ulaganje u kulturu. Podrškom Festivalu uličnih svirača, uspeli smo da damo doprinos Novom Sadu, zajednici u kojoj žive naši brojni klijenti i u okviru koje uspešno poslujemo već dug niz godina. Drago nam je da smo imali priliku da omogućimo svim ljubiteljima kvalitetne muzike i odlične zabave da uživaju kako u fantastičnom ambijentu Podgrađa u Petrovaradinu tako i u raznovrsnim nastupima umetnika iz celog sveta. Zato i želim da pozovem sve Novosađane, ali i sve ljubitelje dobre zabave da dođu na festival i uživaju u bogatom programu“, izjavila je Sonja Marić, direktorka sektora za marketing i odnose s javnošću UNIQA osiguranja.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren u petak 1. septembra, svečanom povorkom koja će proći ulicama Novog Sada, od Trga slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde će svi učesnici dobiti zlatne balone i na taj način simbolično osvetliti put do mesta gde će ovogodišnji festival biti i zvanično otvoren. Povorka građana i umetnika će iz centra grada krenuti u 20 časova, gde a nju će predvoditi Flaach Bras Band iz Švajcarske, orkestar limenih duvača koji svira u hodu, uz vizuelni segment od pet velikih skulptura napravljenih od balona, koje predstavljaju pet zlatnih ptica, simbol mira prisutan na grbu Petrovaradina.
Programi festivala će se nakon i pre toga u Gradiću odvijati na više od 10 različitih punktova i svi će biti besplatni za posetioce.

Pročitajte i ovo...