Close
/ Ekonomija / Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena
BiF Analize Čitajte B&F online

Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena

Redakcija BIF on 11/10/2017 - 12:47 in Ekonomija

This post has already been read 393 times!

AFA Asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, predstavila je teme i učesnice prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit). Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017. u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti: nauke, biznisa, administracije, obrazovanja, medija, umetnosti i kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji. Samit će otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka za infrastrukturu i građevinarstvo a kao počasne gošće obratiće se i princeza Katarina Karađorđević i Andrea Lekić, kapiten nacionalne reprezentacije i najbolja rukometašica sveta u 2013. godini.

“Cilj Samita je da jednom godišnje okuplja žene iz različitih oblasti i da im omogući da se povežu i da razmene iskustva. Tokom dva dana učestvovaće 80 uspešnih žena iz različitih oblasti, a na Samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost i Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže, koje će govoriti o tome zašto je važno da se žene povežu i da saradnju postave kao prioritet“, izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA asocijacije. “Kako je glavna tema digitalizacija, uvodno predavanje će održati francuski futurista Jean-Christophe Bonis i Dr. Jochen Gross, Data Analitics direktor u Simensu , koji će nam približiti kako će naučna i tehnološka dostignuća da utiču na promenu života i poslovanja.”

Glavni cilj Samita je da okupi samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale, aktivno učestvuju i menjaju društvo na bolje. Povezivanje i neprekidna edukacija, razmena ideja, znanja i iskustava kao i lični razvoj, osnova su za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *