Home VestiEkonomija Laki pad indeksa na Volstritu

Laki pad indeksa na Volstritu

by bifadmin

Indeksi na Volstritu završili su poslovni dan u četvrtak s blagim minusom, pošto na investitore nisu uticali tromesečni izveštaji o poslovanju nekoliko velikih američkih banaka, dok su cene nafte opale.

Indeks Dau Džons opao je 0,1 odsto, dok su „Standard end pur 500“ i Nasdak završili u crvenom 0,2 odsto. Sva tri indeksa juče su završila trgovanje na rekordnim nivoima.

U Evropi je trgovanje završeno različitim rezultatima. Nemački indeks DAX porastao je 0,1 odsto, francuski CAC 40 jedva je u minusu, dok je britanski FTSE 100 završio u plusu 0,3 odsto.

Azijski indeksi su u plusu, osim šangajskog kompozitnog indeksa koji je pao 0,1 odsto. Japanski Nikei 225 dan je završio na novom rekordu u poslednjih 21 godinu s rastom od 0,4 odsto. Južnorejski Kospi je porastao 0,7 odsto, a hongkonški Hang Seng 0,2 odsto. Australijski S&P/ASX 200 završio je u plusu 0,4 odsto.

Cene nafte danas su znatno opale: cena referentne američke nafte pala je za 1,1 odsto, na 50,7 dolara za barel, dok je cena nafte Brent opala za 1,0 odsto, na 56,4 dolara za barel.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...