Home VestiEkonomija Prve usluge preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana od 2018. godine

Prve usluge preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana od 2018. godine

by bifadmin

Privrednici regiona ne poznaju granice, pa je neophodno i da se regionalno povezuju i zvanični privredni registri Jugoistočne Evrope, izjavio je direktor APR-a Zvonko Obradović u Skoplju, na skupu povodom obeležavanja 15. godina rada Centralnog registra Makedonije.

Obradović je najavio da će zvanični registri Srbije i Makedonije od 2018. godine početi sa pružanjem poslovnih informacija i podataka iz zvaničnih registara na regionalnom nivou, preko Regionalnog portala privrednih registara Zapadnog Balkana.

Od početka iduće godine, usluge iz registara prvo će početi da pružaju Agencija za privredne registre i Centralni registar Republike Makedonije, dok su interes za povezivanje preko regionalne IT platforme iskazale Slovenija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, istakao je direktor Agencije za privredne registre.

Projekat je predviđen Memorandumom o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj u vezi sa saradnjom u podršci investicionoj klimi i inicijativi za upravljanje za Srbiju.

Implementacija projekta je zasnovana na Ugovoru o dodeli granta „Srbija: Razvoj regionalnog IT portala privrednih registara Zapadnog Balkana“, potpisanog između APR i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pročitajte i ovo...