Home Promo Slovenačka kripto-valuta uz garanciju ulaganja 80% na 5 godina

Slovenačka kripto-valuta uz garanciju ulaganja 80% na 5 godina

by bifadmin

Tim u Sloveniji je razvio prvu svetsku sigurnu kripto-valutu koja će početi sa radom u novembru ove godine. ATRIX definiše granice sigurnosti i nudi odlično rešenje za svakog ko želi da uđe u svet kripto-valuta i zaštiti sebe od izuzetne promenljivosti tržišta. Uz garanciju od 80% na period od pet godina, ovaj tim predstavlja jedan od izuzetaka u području investiranja.

Razgovarali smo sa direktorom ATRIX-a, Adelom Đutovičem, između ostalog osnivačem MEGABON-a, poznatog i uspešnog slovenačkog internet portala za prodaju hotelskih aranžmana, koji ima veliko iskustvo u oblasti tehnologije i interneta:

Nakon obimnog istraživanja koje smo izvršili u ATRIKS-u, došli smo do zaključka da je tržište kripto-valuta relativno neiskorišćeno. Trenutno postoji između pet i sedam miliona investitora u ICO (inicijalna javna ponuda – prikupljanje novca za finansiranje kompanija koje nude kripto-valute) i postojeće kripto-valute u svetu, a procenjena vrednost celokupnog tržišta kripto valuta iznosi 170 milijardi dolara. U poređenju sa tržištem zlata i berzom, tržište kripto valuta je značajno manje. To možemo pripisati činjenici što je to tržište relativno novo, kao i činjenici da tržište nije regulisano i da predstavlja veliki finansijski rizik za investitora ili korisnika.

Osoba koja odluči da uđe u svet kripto valuta se suočava sa određenim poteškoćama:

– Vrednost kripto valuta zavisi isključivo o ponudi i potražnji na tržištu kripto-valuta, što znači da se cena kripto-valute zasniva na špekulaciji, a ne na uspehu projekta.

– Tržište kripto-valuta je veoma promenljivo, što znači da kripto-valuta može da izgubi između 50%-100% svoje vrednosti tokom jednog dana. Ovo predstavlja velike finansijske gubitke za korisnika.

– Najveći problem predstavlja nedostatak propisa i nedostatak zaštite korisnika kripto-valute. Sve dok je kripto tržište otvoreno tržište i dok je relativno jednostavno uspostaviti inicijalnu javnu ponudu (ICO), postojaće preduzeća koje će pokretati inicijalnu javnu ponudu samo kako bi prikupile novac, a ne isporučile proizvod. Investitori ne mogu ostvariti povraćaj na svoje ulaganje, a ne mogu ni podneti tužbu protiv ovih preduzeća/osoba.

1-face-insta

Upravo nas je taj nedostatak sigurnosti investitora/korisnika na tržištu kripto potaknuo da naša misija u ATRIX-u bude da kreiramo sigurnu i pouzdanu kripto valutu i ekosistem koji će omogućiti korisniku da sigurno trguje sa kripto valutama i zaštiti svoje ulaganje (Kripto investiranje 2.0 – nova era investiranja koja će započeti uz ATRIX).

Mi smo jedina kompanija na svetu koja investitorima u naš token nudi garanciju od 80% za njihovo ulaganje na period od pet godina. Mi ne nudimo samo kripto-valutu sa garancijom; mi nudimo prvu kripto-valutu s mogućnošću kreditiranja, koja je sigurna, transparentna i primenljiva i koja će se u budućnosti smatrati sredstvom osiguranja plaćanja za banke. U ATRIX-u ne razvijamo samo funkcionalnost našeg tokena; mi takođe razvijamo tehnološka rešenja koja će ubrzati razvoj tržišta kripto-valuta, pomoći vladama da regulišu to tržište i osigurati korisnicima sigurno okruženje za trgovanje.

Uz ovaj primer dobrog poslovanja (sigurnost korisnika), nadamo se da ćemo postaviti standard koje će slediti svi koji su deo kripto industrije i želimo da države donesu propise i pravila i da zahtevaju da svi projekti imaju protokole o zaštiti korisnika, kako bi sprečili da ljudi gube novac prilikom investiranja u startap preduzeća. Važno je shvatiti da kripto tržište postoji samo zbog svojih korisnika koji deluju kao važni investitori u startap fazi, prema tome, važno je na vreme odrediti pravila koja će podržati sigurnost investitora. „BUYBACK“ garancija će služiti kao zaštita za korisnike ako kompanija ne ostvari svoje ciljeve (razvoj tehnologije za koju su primili sredstva) i ako ne ostvari uspeh.

ATRIX će koristiti svoja tehnološka rešenja da pomogne investitorima, korisnicima tokena, državama i svim institucijama koje žele regulisati i učiniti okolinu sigurnom za trgovanje kripto-valutama, pošto je ekosistem kojeg razvijamo ne samo koristan za svet kripto-valuta već se takođe može primeniti na državnom, bankarskom i institucionalnom nivou. Težimo ka izgradnji sigurne okoline u kojoj će buduća preduzeća moći predstaviti svoje proizvode.

Moramo shvatiti da kripto-valute imaju budućnost. Možda ne u istom obliku kako ih danas poznajemo, ali ono što znamo jeste da će bliska budućnost doneti digitalizirane državne valute. One će zauzvrat stvoriti okolinu u kojoj će država imati mogućnost kontrole prihoda svojih građana, naplate poreza i praćenja toka transakcija (idealno rešenje za sprečavanje pranja novca). Trenutni oblik berze i kripto trgovinskih platformi će se morati promeniti.

Biće neophodno regulisati i pratiti sve isplate iz kripto u fiat valutu (npr. kripto-valuta u EUR, USD). To jedino vlade mogu učiniti, a mi imamo spremno rešenje za njih, kako bi osigurali da i one dobiju pravedan udeo dobiti sa tržišta kripto-valuta i kako bi na taj način kripto okolinu učinili sigurnom za korisnike.

Digitalizacija svih državnih valuta (€, $, Yen…) se bliži. Australija, SAD, Rusija, Japan, Dubai i Estonija su neke od država koje su već objavile svoje digitalne valute; one će uveliko promeniti naš način poslovanja, i uz pomoć „blockchain“ tehnologije, osiguraće sigurnost, transparentnost i praćenje novca.

Verujem da je promena blizu i da sa sobom nosi veliki potencijal koji može imati pozitivan učinak na trenutne monetarne i informacione sisteme.

Za više informacija, kontaktirajte nas na: atrix@atrix.io; www.atrix.io.

Pročitajte i ovo...