Home VestiEkonomija Dobitak Komercijalne banke u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

Dobitak Komercijalne banke u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

by bifadmin

Komercijalna banka je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona dinara, odnosno oko 56 miliona evra, što je više od dobitka planiranog Biznis planom.

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti i do kraja godine.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Isto tako, Komercijalna banka je po visini devizne štednje dugogodišnji lider na srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena. Nivo štednje u Banci na dan 31. oktobra ove godine iznosio je više od 1,6 milijardi evra, što jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku. O tom poverenju jasno govori i podatak da Komercijalna banka ima više od milion klijenata.

Komercijalna banka je i jedan od regionalnih bankarskih lidera, jer njenom poslovnom uspehu doprinose i supsidijari – Komercijalna banka Banja Luka i Komercijalna banka Budva

Pročitajte i ovo...