Home VestiEkonomija Posao za žene iz Sigurne kuće u „Dunav osiguranju“

Posao za žene iz Sigurne kuće u „Dunav osiguranju“

by bifadmin

Sporazumom o saradnji Kompanije „Dunav osiguranje“ sa Sigurnom kućom, koji je potpisan danas, predviđeno je da se žene žrtve nasilja nakon izlaska iz Sigurne kuće ekonomski osnaže zaposlenjem u ovoj kompaniji.

Potpisnici sporazuma, predsednica GO Savski venac i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović, predsednik IO Kompanije „Dunav osiguranje“ Mirko Petrović i predsednica IO Sigurne kuće Vesna Stanojević saglasili su se da je to dobra šansa da se žene žrtve nasilja osamostale i budu ekonomski nezavisne.

Vujović je tom prilikom istakla da potpisivanje ovog sporazum potvrđuje da na žene iz Sigurne kuće nisu zaboravile Gradska uprava, opštine, gradska preduzeća, društveno odgovorne kompanije, i pozvala je i ostale kompanije da se jave kako bi što više žena iz Sigurne kuće dobilo posao.

Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, je tim povodom izjavio da je cilj ove kompanije da spoji svoje poslovne interese i humani aspekt borbe za finansijsko osamostaljenje ugroženih žena koje su našle utočište u Sigurnoj kući, i na taj način utiče na poboljšanje njihovog položaja.

„Osnivamo Kontakt centar za životna osiguranja, u kome će one žene koje budu imale prilike da rade moći da se edukuju za operatera životnih osiguranja, da rade važan i koristan posao, i zarade sredstva za svoju egzistenciju i ekonomsku nezavisnost“, rekao je on.

Pročitajte i ovo...