Home VestiEkonomija Banca Intesa lider u odobravanju stambenih kredita

Banca Intesa lider u odobravanju stambenih kredita

by bifadmin

Banca Intesa je tokom 2017. godine realizovala 2.377 stambenih kredita u ukupnoj vrednosti od gotovo 105 milona evra. U poređenju sa rezultatima na kraju 2016. godine banka je ostvarila rast od 45 odsto, dok je tržišno učešće u novim plasiranim kreditima dostiglo čak 30 odsto. Trend međugodišnjeg rasta plasmana za više od 40 odsto i u broju i u iznosu odobrenih stambenih kredita, nastavljen je treću godinu za redom, a Banca Intesa je još jednom potvrdila svoju lidersku poziciju u segmentu stambenog kreditiranja.

Dobre rezultate u plasmanima stambenih kredita banka temelji na atraktivnim uslovima, stalnom praćenju potreba klijenata ali i fleksibilnosti da svoju ponudu kontinuirano unapređuje uvažavajući njihova očekivanja, kao i tržišne trendove.

Kako bi što većem broju građana koji se pripremaju za rešavanje jednog od najvažnijih životnih pitanja pružila podršku i olakšala kupovinu i opremanje stana, banka je kreirala specijalnu ponudu koja važi do 31. marta ove godine. Posebne pogodnosti odnose se na stambene kredite indeksirane u evrima uz koje građani imaju na raspolaganju i gotovinski kredit za opremanje stambenog prostora sa fiksnom kamatnom stopom koja iznosi 7,99 odsto na godišnjem nivou i rokom otplate od 18 meseci do 84 meseca, bez naknade za obradu kredita.

Banca Intesa odobrava stambene kredite osigurane kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sa rokom otplate do 15 godina uz kamatnu stopu već od 2,52 odsto (2,79 odsto plus šestomesečni EURIBOR) na godišnjem nivou. Krediti osigurani kod NKOSK sa periodom otplate od 15 do 30 godina imaju godišnju kamatnu stopu od 2,58% (2,85% odsto plus šestomesečni EURIBOR), dok kredite osigurane kod NKOSK sa fiksnom mesečnom ratom banka odobrava sa rokom otplate do 15 godina i godišnjom kamatnom stopom od 3,29 odsto tokom celog perioda otplate.

Stambeni krediti Banca Intesa dostupni su bez naknade za prevremenu otplatu zajma iz ličnih sredstava, kao i bez obaveze ugovaranja životnog osiguranja.

Pročitajte i ovo...