Close
Cisco
/ Posle 5 / Beč deveti put zaredom grad sa najboljim kvalitetom života na svetu
BiF Analize Čitajte B&F online

Beč deveti put zaredom grad sa najboljim kvalitetom života na svetu

Nigde na svetu se ne živi tako dobro kao u Beču. Tako bar kažu rezultati istraživanja koje je sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“ koja je od 231 grada, 9. put zaredom Beč proglasila za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.
Redakcija BIF on 20/03/2018 - 13:44 in Posle 5

This post has already been read 845 times!

Nigde na svetu se ne živi tako dobro kao u Beču. Tako bar kažu rezultati istraživanja koje je sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“ koja je od 231 grada, 9. put zaredom Beč proglasila za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu. Ono što ga čini najboljim je dobra bezbednosna situacija, dobra mreža javnog prevoza kao i brojne ustanove kulture i mogućnosti za zabavu. Drugo mesto zauzeo je Cirih a treće mesto dele Minhen i novozelandski grad Okland. Na poslednjem mestu nalazi se glavni grad Iraka, Bagdad.

Konsultantska kuća „Mercer“ svake godine analizira kvalitet života u više od 450 svetskih gradova. Analiza se sprovodi na osnovu 39 kriterijuma, među kojima su standardi u zdravstvu, politička stabilnost, ekonomska situacija, obrazovni sistem, stambeno tržište i zaštita prirode. Skoro 98 odsto svih podataka dale su nezavisne institucije i ustanove a 2 odsto su vrednovali oni koji su na privremenom radu u Beču.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *