Home VestiPolitika i društvo Iskustva Jump INN hotela: Šta strani turisti najviše obilaze u Beogradu

Iskustva Jump INN hotela: Šta strani turisti najviše obilaze u Beogradu

by bifadmin

Turisti koji su dolazili u Jump INN hotel smešten u Savamali, njih 65.000 za ove četiri godine poslovanja, najčešće su bili zainteresovani za obilazak Kalemegdana, centra grada, beogradsku podzemnu turu i krstarenje rekama. Gosti ovog hotela iz Holandije i Velike Britanije specifični su po tome što se oduševljavaju ranojutarnjim džogiranjem duž savamalskog šetališta. Za upoznavanje grada i regiona se obraćaju i traže preporuke Guest Relation Agenta. Ovu uslugu imaju uglavnom luksuzni hoteli i njegova je uloga da odgovori na znatiželju gostiju, predstavi im i organizuje turističke atrakcije grada i po potrebi šire regije. U tom smislu, pružiće im sve neophodne informacije o tome šta mogu da vide, obiđu, posete, a onda im i organizuje sve to.

Najpopularnije ture

Jedno od mesta koje turisti obavezno razgledaju u Beogradu je Savamala. Najstariji deo grada u kome se nekada trgovalo i gde su se održavale skupštinske sednice danas je epicentar kulturnog života, sa velikim brojem restorana, barova, nekoliko galerija i izložbenih prostora.

Strancima je veoma interesantan i podzemni Beograd. Na stotine skrivenih lokaliteta intrigiraju i oduševljavaju a bogata istorija naroda koji su gradili Beograd je sadržana u pećinama, lagumima, zazidanim rekama, tunelima, bunkerima i drugim građevinama. Podzemlje priča legende o Beogradu od rimskog, austrijskog, turskog i srpskog perioda i svaka epoha je šarmantna na svoj način. Organizovana turistička tura prolazi Karađorđevu, Stambol i Sahat kapiju, silazi u veliki podzemni bunker i Rimski Bunar, zatim u podzemni lagum Velikog barutnog magacina, nastavlja se do Joninog sarkofaga starog oko 1500 godina, jednoj od najvećih relikvija hrišćanskog sveta, i završava podzemnim lagumom u Karađorđevoj ulici.

Još jedno lepo i opuštajuće iskustvo koje turisti izdvajaju je vožnja električnih bicikala od Savamale do Ade Ciganlije, popularnog gradskog poluostrva, izletišta i kupališta koje je obraslo gustom listopadnom šumom i prošarano proplancima i livadama.

Kako bi se upoznali sa kulturom Srbije turisti žele i da probaju domaću lokalnu hranu. Od gastronomskih iskustava ističu da im se posebno dopadaju – sporo pečena teleća rebarca, teleći kotlet sa šumskim pečurkama, rižoto sa biftekom i piletina sa žalfijom. Od dezerata izdvajaju tradicionalni dezert – hrskavi kolač od jabuke. Ovi specijaliteti su na meniju Jump INN hotela gde se pripremaju od najkvalitetnijih svežih sezonskih namirnica sa naših prostora i prezentuju na moderan način. Takođe, svim ljubiteljima veganske i vegetarijanske hrane hotel nudi veliki izbor ukusnih jela.

 

07 Soba

 

Ovo su rezultati do kojih je došla analitika Jump INN hotela koji je za četiri godine postojanja postao jedan od najbolje rangiranih domaćih smeštajnih objekata visoke kategorije. Njegovi gosti najčešće dolaze iz Turske i Nemačke ali i iz Švedske, Ruske Federacije, Grčke, Izraela, Italije…. Za ovaj hotel se uglavnom odlučuju zbog lokacije koja je u neposrednoj blizini Knez Mihajlove i većine znamenitosti, i sa druge strane blizine Novog Beograda gde je locirana većina kompanija.

Pročitajte i ovo...