Home VestiEkonomija Novosti sa štanda Generali Osiguranja na sajmu poljoprivrede

Novosti sa štanda Generali Osiguranja na sajmu poljoprivrede

by bifadmin

Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede. Na štandu kompanije u Auli Novosadskog sajma, posetioci će moći da dobiju sve informacije u vezi sa osiguranjem useva, plodova, životinja i mehanizacije, kao i o osiguranju domaćinstva, kasko i životnom osiguranju i svim drugim proizvodima kojima mogu finansijski da zaštite sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Tokom sajma, kompanija će predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. Osmišljavanjem i plasiranjem aplikacije, kompanije je učinila još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u u osiguranju poljoprivrede.

Osnovne karakteristike aplikacije, koja je napravljena u saradnji sa Biosense institutom, su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Aplikacija nudi još mnogo prednosti koje će biti predstavljene na press konferenciji 17.maja od 13:30h, u sali 5 Kongresnog centra Master.

“Mi već nekoliko godina koristimo i dron koji omogućuje precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena”, rekao je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora ove kompanije.

Pročitajte i ovo...