Close
Cisco
/ Vesti / Sajam kineskih proizvoda u Belmax Centru u Beogradu
BiF Analize Čitajte B&F online

Sajam kineskih proizvoda u Belmax Centru u Beogradu

Redakcija BIF on 23/05/2018 - 09:27 in Vesti, Ekonomija, Promo

This post has already been read 1980 times!

U periodu 24-26. maj u Belmax Centru u Beogradu održava se “Sajam kineskih proizvoda” na kojem će preko 60 izlagača iz kineske provincije Džeđang predstaviti svoje proizvode iz oblasti građevinskih i dekorativnih materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvete, mašina, alata i prateće opreme.

Ovaj jedinstveni događaj prvi put je dobio priliku u 2017. godini da svoj potencijal predstavi zemljama Balkana i to upravo u Beogradu, a nakon što je događaj uspešno protekao, organizatori su odlučili da Srbiju uvrste u kalendar svojih sajmova i ponove događaj i ove godine. Pored Srbije, ovaj sajam se održava i u Japanu, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu i Maleziji.

Sajam će se održati u Belmax Centru – centru za trgovinu i logistiku u Zemunu, koji pruža tehničku podršku, dok je domaćin sajma Ministarstvo ekonomije regije Džeđang.

Džeđang, sa glavnim gradom Handžo, broji preko 60 miliona stanovnika, a predstavništva preko 500 najuspešnijih kompanija sveta nalaze se upravo u gradovima ove regije.

U protekloj godini izvozna vrednost ove provincije iznosila je skoro 300 milijardi dolara, dok je uvozna vrednosti iznosila preko 90 milijardi dolara, što najbolje dokazuje ogroman potencijal ove oblasti.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najveći pokazatelj važnosti ovog događaja po ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Sajam će za posetioce biti otvoren u periodu 24 – 26. maj, između 10.00 – 17.00 časova. Belmax Centar se nalazi na adresi Autoput 20, u Zemunu, na raskrsnici autoputeva E70 i E75. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *