Home Promo Velika humanitarno-prodajna izložba u Domu Jevrema Grujića

Velika humanitarno-prodajna izložba u Domu Jevrema Grujića

by bifadmin

Dom Jevrema Grujića će od sutra, pa u narednih sedam dana, do 31.maja, biti mesto na kojem će se spojiti humanost i umetnost. Građanima će biti predstavljena kolekcija slika iz drugog dela 20. veka, na humanitarno prodajnoj izložbi, sa ciljem prikupljanja sredstava za renoviranje odeljenja za onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju.

Svi zainteresovani ljubitelji umetnosti, ali i oni koji žele da budu deo humanitarne akcije, zahvaljujući kompaniji Delez Srbija, na jednom mestu moći će da pogledaju više od 100 eksponata autora različitih generacija sa različitim žanrovskim i stilskim pristupima i odaberu onu koju žele da imaju u svom vlasništvu.

Na izložbi će biti postavljene slike autora koji predstavljaju najznačajnija imena srpske umetnosti, među kojima se izdvajaju akademici, profesori i dekani umetničkih akademija u Srbiji kao što su Mića Popović, Zoran Pavlović, Milorad Bata Mihailović, Gradimir Petrović, Velizar Krstić, Zoran Jovanović Dobrotin, Milutin Dragojlović, Nikola Koka Jovanović, Boža Prodanović.

Biće to prilika da se kupe i dela umetnika autentičnog rukopisa koji su ostavili neizbrisiv trag na srpskoj likovnoj sceni – Miloša Bajića, Boška Karanovića, Nikole Gvozdenovića, Nikole Graovca, Milića Stankovića od Mačve, Radoslava Trkulje, Olje Ivanjicki, Aleksandra Cvetkovića, Zdravka Mandića, Grujice Lazarevića i svetski slavnog predstavnika naive – Janoša Mesaroša.

Poslednjeg dana izložbe, 31.maja, biće održana velika humanitarna aukcija, kako bi se prikupilo što više sredstava za obnovu važnog odeljenja na Institutu i njegovo bolje fukncionisanje i za lekare i za pacijente.

Pročitajte i ovo...